Politie: ontvoerde jongen (15) bevrijd bij actie op A27

© Caspar Huurdeman
Bilthoven - Bij de politieactie vanochtend op de A27 is volgens de politie een 15-jarige jongen uit een busje bevrijd. Hij was eerder op de dag ontvoerd in de Tweede Jan Steenstraat in Amsterdam. Op de snelweg werden drie verdachten aangehouden. Tijdens de aanhouding heeft de politie enkele waarschuwingsschoten gelost.
De A27 was vanochtend bij Bilthoven afgesloten in de richting van Utrecht vanwege de bevrijdingsactie. Die volgde op een eerdere melding uit Amsterdam dat rond 08.40 uur een jongen door meerdere personen in een busje werd geduwd. Het busje werd al snel opgespoord op de A27.
De politie is daarna "een uitpraatprocedure gestart waarbij waarschuwingsschoten zijn gelost". De 15-jarige jongen is lichamelijk ongedeerd uit het busje gehaald. Er zijn drie mannen aangehouden; een 36-jarige man uit Weesp, een 35-jarige man uit Amsterdam en een 29-jarige man uit Almere. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.
De aangehouden verdachten zitten in beperkingen. Dat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Om die reden kan er op dit moment niet meer informatie worden verstrekt. De recherche en specialisten, waaronder de Forensische Opsporing, doen onderzoek in deze zaak. De politie komt wel graag in contact met getuigen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.