Mysterieuze Mijdrechtse autobranden, politie doet onderzoek

Mijdrecht - In Mijdrecht was gisteravond voor de derde keer deze maand een autobrand, dit keer aan de Zuster den Hertoglaan.
De brand werd rond 23.30 uur ontdekt op de parkeerplaats van appartementencomplex Veenstaete. De vlammen sloegen al uit de bestelbus toen omstanders 112 belde.
De brandweer was snel te plekke, maar stuitte bij aankomst op een hoogtebeperking. De bluswagen kon die niet passeren en daarom knipten brandweerlieden het obstakel weg.
Vanwege de beperkte aanwezigheid van bluswater en de nabijgelegen coniferen werd een tweede brandweerwagen opgeroepen. Het vuur was snel onder controle. De voorkant van de bestelbus brandde uit en ook een bedrijfswagen die ernaast stond, liep schade op.
In de nacht van dinsdag op woensdag (Proostdijstraat) en op 1 januari (Drossaardstraat) brandden er ook al auto's uit in Mijdrecht. De politie houdt rekening met brandstichting en deed gisteren al een getuigenoproep.
Ook in het nabijgelegen Uithoorn zijn afgelopen nacht auto's in vlammen opgegaan. Het is niet bekend of er een verband is met de Mijdrechtse branden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.