Amersfoort zet plan door: nieuwe weg tussen Vathorst en A1 over Bunschotens grondgebied

In Zevenhuizen zijn ze niet blij met een nieuwe weg.
In Zevenhuizen zijn ze niet blij met een nieuwe weg. © RTV Utrecht
Amersfoort - Er komt een nieuwe verbindingsweg tussen de wijk Vathorst en de A1. Tenminste, als het aan Amersfoort ligt. Na jaren van overleg en discussie concludeert de gemeente dat de weg hard nodig is om de doorstroming van verkeer in de Vinex-buurt te verbeteren. Ondanks verzet uit het gehucht Zevenhuizen.
Vathorst breidt steeds verder uit. Automobilisten in het noorden van de wijk moeten op dit moment nog een groot stuk door de bebouwde kom rijden voor ze ter hoogte van woonwinkel Loods 5 de snelweg op kunnen. Met de komst van een nieuwe weg door de polder wordt de reistijd aanzienlijk korter.
Dan moet buurgemeente Bunschoten nog wel akkoord gaan. Zevenhuizen, dat uit ongeveer veertig huizen bestaat, ligt namelijk op Bunschotens grondgebied. Sommige bewoners van Zevenhuizen vrezen dat de nieuwe weg een einde maakt aan hun landelijke woonomgeving.
Volgens Nieuwsplein33 zijn de bouwplannen iets aangepast om de Zevenhuizers tegemoet te komen. Zo komt er een tunnel op de plek waar de nieuwe weg de Zevenhuizerstraat kruist. 18 januari praat de Bunschotense politiek over het plan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.