ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers vertrekt na 10 jaar uit de politiek

© ANP Foto
Amersfoort - Gert-Jan Segers uit Amersfoort stopt als Tweede Kamerlid en politiek leider van de ChristenUnie. Hij draagt het fractievoorzitterschap volgende week over aan Mirjam Bikker en zwaait een week later af als volksvertegenwoordiger.
Segers is dan tien jaar Kamerlid geweest, waarvan zeven jaar als politiek leider. Met succes, want twee keer wist hij regeringsdeelname af te dwingen. In een brief aan de partijleden schrijft Segers dat het Kamerwerk veel van hem en zijn familie heeft gevraagd. "De Haagse politiek is een gulzig vak." Hij wil meer tijd steken in het gezin.
Er is één kandidaat om Segers op te volgen. Mirjam Bikker wordt naar verwachting dinsdag gekozen door de leden. Bikker was eerder fractievoorzitter in Utrechtse gemeenteraad.
Het betekent ook dat er een extra plek vrijkomt in de Tweede Kamer. Ook die invulling heeft een Utrechts tintje, want Nico Drost uit Rhenen komt vanaf 25 januari op die zetel te zitten. "Een eer, voorrecht en grote verantwoordelijkheid", tweette hij over die aanstelling. '
Drost zat in 2019 ook al in de Tweede Kamer, hij verving toen tijdelijk zijn partijgenoot Stieneke van der Graaf. Daarvoor en daarna was hij gemeenteraadslid in Rhenen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.