Kort nieuws: Rijplaatdieven opgepakt in Harmelen

REGIO - In Harmelen zijn twee Polen opgepakt voor het stelen van metalen rijplaten. De politie betrapte het duo vannacht op parkeerterrein Hellevliet aan de A12. In hun bestelbus bleken meerdere platen te liggen.
Na een korte ontkenningsfase gaven de Polen toe dat ze op dievenpad waren. Hun busje en de platen zijn in beslag genomen. De mannen zitten nog vast.
* Bij de Carnegidreef in Utrecht is donderdagavond een fietser geschept door een automobilist. Het slachtoffer was wel aanspreekbaar, maar is voor de zekerheid toch naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de weg in Overvecht tijdelijk afgezet voor onderzoek.
* Er zijn steeds meer Amersfoorters actief als vrijwilliger. Ze hebben meer waardering voor evenementen in de stad en kennen het aanbod steeds beter. Dat blijkt uit de Vrijetijdsmonitor van de gemeente. De bewoners van de Keistad zijn tevreden met het recreatieve aanbod, maar zien wel graag een nieuw zwembad komen.
* Zorginstelling Indigo start vandaag in Houten met de cursus 'Grip op je dip'. In tien wekelijkse bijeenkomsten kunnen mensen van 18 jaar en ouder leren hoe ze van hun somberheid af kunnen komen. De Grip op je dipcursus wordt in het Zorggebouw gehouden.
* Een vrouw uit Rhenen wordt ervan verdacht dat ze haar werkgever door duizenden euro's heeft bestolen. Er verdween geregeld geld uit de kassa en daarom stelde de bedrijfsleider zelf een onderzoek in. Hij betrapte de 23-jarige vrouw vervolgens op heterdaad. Volgens het bedrijf in Wageningen is er voor duizenden euro's geld verduisterd. De politie onderzoekt of de Rhenense alle diefstallen op haar geweten heeft.
* De politie in Utrecht heeft een autokraker opgepakt. De jongen verraadde zichzelf toen hij met twee anderen hard wegrende toen hij agenten zag. Op de Begijnekade is hij ingerekend, maar zijn kompanen ontkwamen. In de omgeving werd een opengebroken auto gevonden.
* In Amersfoort zijn twee meisjes van 15 en 12 opgepakt voor het helen van een fiets. De oudste beledigde bij haar aanhouding agenten uit op Camera Obscurastraat. Op het politiebureau bleek dat de meisjes ook werden gezocht voor mishandeling en bedreiging van een 14-jarig meisje.
* De politie onderzoekt een autobrand in Amersfoort. De wagen aan het Zuiderkruis ging vannacht in vlammen op. Er blijkt sprake van brandstichting, de politie zoekt getuigen.
* In Amersfoort heeft een man diep in de buidel moeten tasten nadat hij een parkeercontroleur en agenten voor rotte vis had uitgemaakt. De scheldpartij begon toen de 35-jarige man een boete kreeg voor foutparkeren. Hij schold daarop de parkeercontroleur uit en later twee agenten. Op het bureau kreeg de man te horen dat de uitbarsting hem 650 euro kost.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.