Cao-overleg in het streekvervoer, landelijke staking als dit faalt

© RTV Utrecht
Provincie Utrecht - De vakbond FNV onderhandelt vandaag met werkgevers in het streekvervoer. Als dit cao-overleg geen resultaat oplevert leggen duizenden buschauffeurs, machinisten en conducteurs donderdag en vrijdag het werk neer. Ook in de provincie Utrecht zullen er dan waarschijnlijk bijna geen bussen en treinen rijden.
FNV-bestuurder Marijn van der Graag: "We hopen natuurlijk dat we er alsnog uitkomen. Dan wordt de aangekondigde actie voor later deze week nog afgeblazen. Anders gaat de staking door."
In september werd er ook al gestaakt in het Utrechtse streekvervoer, en in diezelfde maand legden ook NS-medewerkers in het hele land het werk neer. Tot nu toe heeft dit nog niet tot het gewenste resultaat geleid, zegt Van der Gaag. Hij vindt dat het salaris van personeel van bijvoorbeeld vervoerder Keolis mee moet groeien met de hoge inflatie en dat de werkdruk en daarmee het ziekteverzuim omlaag moet.
Onder het cao streekvervoer vallen zo'n 13.000 medewerkers. Alleen in NS-treinen en in het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wordt niet gestaakt omdat het personeel daar een eigen cao heeft.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.