Burgemeester Dijksma sluit beschoten woning Leidsche Rijn

© Menno Bausch
Utrecht - Op last van burgemeester Sharon Dijksma is een woning aan de Pieter d’Hontlaan in Utrecht gesloten. Het pand werd vannacht onder vuur genomen. Door wie en waarom is onbekend.
Dijksma ziet de beschieting in Leidsche Rijn als "een ernstige verstoring van de openbare orde". Ze heeft daarom besloten om de woning per direct voor dertig dagen te sluiten. Deze periode is bedoeld om de rust te herstellen en herhaling te voorkomen. "De sluiting is onderdeel van een breder pakket aan zichtbare en onzichtbare maatregelen", laat de gemeente weten.
Even voor 04.00 uur vannacht kwam bij de politie een melding binnen van het schietincident. De politie onderzoekt wie er achter zit en wat het motief is. Eventuele getuigen of mensen die meer informatie hebben over wat er is voorgevallen, worden opgeroepen zich te melden.
Recent waren er ook ontploffingen bij twee huizen aan de Utrechtse Melissekade en aan woning aan de de Rijnlaan. Volgens het AD is er een verband tussen de beschieting en de explosies. Er zou sprake zijn van een conflict tussen twee partijen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.