Drukste ochtendspits sinds 2019 begon vroeg: ongelukken rond Utrecht door gladheid

© ANP
Provincie Utrecht - De ochtendspits is vanochtend vroeg op gang gekomen en op diverse plekken waren ongelukken gebeurd door gladheid, meldt Rijkswaterstaat. Zo was er op de A27 richting Utrecht vlak voor knooppunt Everdingen een ongeluk gebeurd. Volgens Rijkswaterstaat was het de drukste ochtendspits sinds 2019 met bijna 690 kilometer file, al viel de drukte in onze regio mee.
Ook op de A12 tussen Bunnik en Houten waren problemen op de weg als gevolg van een ongeluk. Een van de rijstroken werd rond 07.15 uur afgesloten. De vertraging liep daar op tot ruim een kwartier, meldde Rijkswaterstaat eerder vanochtend.
De vroege ochtendspits had waarschijnlijk te maken met de gladheid op de wegen: het KNMI gaf gisteravond laat dan ook code geel af voor een groot deel van het land. Het weerinstituut waarschuwde dat het glad kon worden door hagel- en sneeuwbuien en door bevriezing van natte wegen. In Gelderland, Noord-Brabant en Limburg viel plaatselijk 1 tot 3 centimeter sneeuw. De gladheid trekt eind van de ochtend weg, maar 's avonds kan het opnieuw glad zijn door winters weer.
Mogelijk was het ook drukker op de weg omdat vandaag duizenden werknemers in het streekvervoer en bij touringcarbedrijven staken. "Maar veel mensen zijn al op de hoogte van die staking en zullen daar wel op anticiperen", zei een woordvoerder van de ANWB eerder. "We verwachten dat de invloed van het weer iets groter zal zijn op deze ochtendspits."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.