Werkzaamheden Galecopperbrug uitgesteld vanwege probleem met materiaal

© ANP
Utrecht - De geplande werkzaamheden aan de Galecopperbrug gaan voorlopig niet door. Er is een probleem met bouwmateriaal. Daarom worden de werkzaamheden aan de Utrechtse brug uitgesteld naar een nieuwe datum die later wordt bepaald.
De werkzaamheden stonden gepland voor zaterdag 21 januari, zaterdag 28 januari en zondag 29 januari. De snelweg A12 zou dan dicht zijn in de richting van Arnhem. Maar die stremming gaat dus ook niet door.
Tijdens een controle bleek dat een nieuw te plaatsen onderdeel van de draagconstructie van de brug niet in orde is. "Op een aantal punten wordt niet voldaan aan de gestelde kwaliteitseisen", zegt Rijkswaterstaat.
Ondertussen gaan andere werkzaamheden aan de brug gewoon door. Dat betekent dat de A12 dicht is in de richting van Arnhem van woensdag 8 februari 22.00 uur tot een dag later 05.00 uur.
De Galecopperbrug gaat in het zuiden van Utrecht over het Amsterdam-Rijnkanaal, ter hoogte van de IKEA. Bij de werkzaamheden worden verouderde stalen kabels (ook tuien genoemd) vervangen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.