Ergste problemen lijken voorbij, nog wel code geel vanwege sneeuwval in Utrecht

© Ingezonden foto
Provincie Utrecht - Het sneeuwt in onze provincie. Het KNMI kondigde eerder aan dat er plaatselijk een sneeuwdek van 5 tot 8 centimeter kon ontstaan, wat kon leiden tot gevaarlijke situaties op de weg. Tot nu toe lijken grote vertragingen uit te blijven en valt er minder sneeuw dan voorspeld.
Tot 10.00 uur was code oranje van kracht, dat heeft het KNMI daarna bijgesteld naar code geel. Op de snelwegen leidde het winterse weer tot langere files dan gebruikelijk, al viel ook hier de overlast mee. Wel rijdt het verkeer op veel plekken langzamer dan normaal en zijn er hier en daar slippartijen. Op de A27 bij knooppunt Rijnsweerd werden daardoor in de richting van Hilversum twee rijstroken afgezet nadat een voertuig moest worden weggesleept.
Rijkswaterstaat waarschuwde weggebruikers vanochtend al vroeg en houdt een liveblog bij. Vooral in het midden, oosten en zuiden van het land moesten automobilisten extra opletten. De buien trekken vanuit het westen over het land waarbij neerslag en natte sneeuw overgaan in sneeuw.
"Mocht je de gelegenheid hebben, werk dan indien mogelijk thuis", liet een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten. "Moet je toch de weg op, om wat voor reden dan ook, dan is het advies de rijstijl aan de omstandigheden aan te passen. Kortom: langzaam rijden, afstand houden, niet onnodig van rijstrook wisselen en rustig remmen. En rekening te houden met een langere reistijd."
De GGD laat weten vanwege code oranje de test- en vaccinatielocaties in de regio Utrecht voor de ochtend te hebben gesloten. "Vanaf vanmiddag 13.00 uur ben je wel welkom op onze locatie aan de Overste den Oudenlaan en winkelcentrum Overvecht in Utrecht. In Amersfoort is de locatie aan de Hoefseweg ook vanmiddag open."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.