Wakkerendijk tussen Eemnes en Baarn gaat hele dag dicht: 'Onderzoek voor aanleg rotonde'

© Caspar Huurdeman
Eemnes - De Wakkerendijk (N221) tussen Eemnes en Baarn is zaterdag 28 januari afgesloten voor onderzoek. De provincie Utrecht gaat de kruising bij de op- en afrit van de A1 in Baarn vervangen door een rotonde. Nu gebeuren er veel ongelukken op dit punt.
Zaterdag worden geotechnische onderzoeken gedaan naar bijvoorbeeld het draagvermogen van de grond en de bodemeigenschappen. De provincie gebruikt de resultaten om een uitvoeringsplan te maken voor de aanleg van de rotonde.
De wegafsluiting duurt van 05.00 uur ’s ochtends tot 22.00 uur ’s avonds. Tijdens de onderzoeken is de Wakkerendijk (N221) afgesloten tussen de rotonde Amsterdamsestraatweg en de kruising Eikenlaan-Anna-Louwenweg. Ook de op- en afritten van de A1 zijn afgesloten ter hoogte van de Wakkerendijk. Het verkeer wordt met borden omgeleid.
Het bedrijventerrein aan de Hermesweg blijft bereikbaar tijdens de werkzaamheden. Bij calamiteiten krijgen nood- en hulpdiensten altijd een snelle en vrije doorgang. De parallelweg blijft open voor bestemmingsverkeer en voor de busdienst. De provincie zet verkeersregelaars in om het verkeer in goede banen te leiden. Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van het fietspad.
De aanleg van de rotonde Wakkerendijk is onderdeel van het project Poort van Baarn, dat voorziet in een betere verkeersveiligheid en een betere doorstroming op de N221 in het noordwestelijke deel van Baarn. De studie over de aanpak van het huidige T-kruispunt Wakkerendijk is als eerste afgerond waarbij volgens de provincie +een rotonde de beste oplossing bleek om de zichtbaarheid en de veiligheid op het kruispunt te verbeteren.
Afhankelijk van de voortgang kan de provincie de rotonde komende najaar of in het voorjaar van 2024 aanleggen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.