Podcast Stadhuisplein Utrecht: 'Machinerie was bodemloze put'

© RTV Utrecht
Utrecht - De Machinerie was een bodemloze put en daarom is het goed dat het project gestopt is. Dat zegt voormalig wethouder Yet van den Bergh in de podcast Stadhuisplein Utrecht. Het is één van de drie onderwerpen die deze maand aan de orde komen.
"Ik heb het idee dat er onderling niet veel vertrouwen was en dat het vooral over de poppetjes ging", zegt Van den Bergh in de podcast over De Machinerie. Toch begrijpt Van den Bergh dat het project gestart is. Dimitri Gilissen, VVD-politicus vreest niet dat door het stranden van De Machinerie nu het Nederlands Filmfestival de stad gaat verlaten.
Het panel in Stadhuisplein praat daarnaast in de podcast over sekswerk in de stad Utrecht, of beter gezegd, het ontbreken van veel mogelijkheden voor sekswerkers, na het sluiten van het Zandpand en de tippelzone. Van den Bergh vindt het jammer dat het niet gelukt is om een nieuw Zandpad op te zetten waar de sekswerkers zelf de leiding hebben, en waar geen ruimte is voor pooiers of anderen die de sekswerkers uitbuiten.
Luister hier naar de podcast:
Tot slot praat het panel over de drive-in-coffeeshop die binnenkort de garagedeuren opent in het zuiden van de stad. Gilissen vindt dit fenomeen wel een toevoeging voor de stad, mits ze aan alle voorwaarden voldoen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.