JA21 schuift Michiel Fiscalini naar voren als lijsttrekker Provinciale Statenverkiezingen

© JA21
Provincie Utrecht - Michiel Fiscalini wordt lijsttrekker van JA21 tijdens de Provinciale Statenverkiezingen van volgend jaar. Dat werd vandaag naar buiten gebracht tijdens een partijbijeenkomst waarbij de lijsttrekkers en kandidaten voor alle provincies bekend werden gemaakt.
De huidige woningcrisis is voor Fiscalini één van de belangrijkste speerpunten tijdens de komende verkiezingen. "Utrecht heeft woningen nodig en geen windturbines", liet hij weten. Daarmee lijkt de politicus uit Stichtse Vecht meteen te verwijzen naar de huidige Gedeputeerde Staten, die de afgelopen vier jaar veel aandacht hebben besteed aan verduurzaming. Ook de slogan van de partij lijkt daarop aan te sluiten, die luidt namelijk 'Het moet echt anders'.

Coalitie uitdagen

In een persbericht laat de partij dan ook weten dat het grootse plannen heeft. "JA21 daagt de coalitie VVD, D66, CDA en ChristenUnie uit in deze verkiezingen, want: het moet echt anders. We zijn in de peilingen de derde partij van Nederland, en we zijn vast van plan die verwachting minimaal waar te maken. Of te overtreffen, want 15 maart is nog maar het begin."
Hoewel JA21 in maart voor het eerst meedoet aan de Provinciale Statenverkiezingen, had de partij wel al 6 zetels. Die waren in 2019 binnengehaald door Forum voor Democratie (FvD), maar nadat Joost Eerdmans en Annabel Nanninga eind 2020 uit die partij stapten en JA21 oprichtten, stapte de volledige Utrechtse fractie van FvD over naar de nieuwgevormde partij.
Fiscalini was één van die overstappers, nadat hij in maart 2020 Statenlid werd namens FvD. Hij volgde toen Patrick Bauduin op, die destijds aangaf het werk als Statenlid "onderschat te hebben". Als Statenlid hield Fiscalini zich de afgelopen jaren bezig met onder meer de thema's mobiliteit, wonen en de energietransitie.
De Provinciale Statenverkiezingen vinden plaats op 15 maart 2023.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.