SGP kiest opnieuw voor Bertrick van den Dikkenberg als lijsttrekker bij provinciale verkiezingen

De vijf kandidaten van de SGP voor de verkiezingen in de provincie Utrecht
De vijf kandidaten van de SGP voor de verkiezingen in de provincie Utrecht © SGP
Provincie Utrecht - De SGP heeft de kandidatenlijst bekendgemaakt voor de Utrechtse Provinciale Statenverkiezingen. Lijsttrekker is de 33-jarige Bertrick van den Dikkenberg, net als 4 jaar geleden. Sindsdien is hij actief als enige Statenlid van zijn partij.
Van den Dikkenberg heeft een duidelijk idee van hoe de provincie er in zijn ogen uit zou moeten zien. Daarin moet ruimte zijn voor, zoals hij dat noemt, de drie b's: bouw, boer en biodiversiteit. "Ik zit in de politiek, omdat ik mij graag inzet voor een rechtvaardige samenleving met oog voor iedereen, vanuit een praktische houding gevoed vanuit de Bijbel", valt te lezen in een persbericht van de partij.
De kandidatenlijst van de partij werd gisteren gepresenteerd bij de lancering van de SGP-campagne in het provinciehuis in Utrecht. De twee andere kandidaten in de top drie van die lijst zijn beiden jonger dan 30 jaar. De nummer twee is de 27-jarige Frans Hazeleger uit Woudenberg, terwijl op de derde plek de 19-jarige Jan-Hendrik van der Linden uit Breukelen staat. De overige twee kandidaten zijn Rein Berends (53) uit Baarn en Kees Vermaat (32) uit Vijfheerenlanden.
De Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen vinden plaats op 15 maart 2023.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.