André van Schie lijsttrekker VVD bij Provinciale Statenverkiezingen, partij wil 'problemen oplossen'

© RTV Utrecht
Provincie Utrecht - De VVD heeft de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma bekendgemaakt voor de Provinciale Statenverkiezingen. De slogan van de Utrechtse fractie van de partij is dit jaar 'Problemen oplossen en kansen pakken, voor Utrecht', terwijl André van Schie net als 4 jaar geleden de lijstrekker is.
In het partijprogramma staat dat het onzekere tijden zijn. Die tijden vragen volgens de VVD om een overheid die problemen oplost. "Ook als dat vraagt om moeilijke moeilijke keuzes. Dat we de stikstofcrisis aanpakken, dat energie betaalbaar blijft en de files verminderen."
Naast problemen zijn er ook kansen, aldus de VVD in het partijprogramma. "Wij zien ook kansen en die gaan wij pakken. Dat doen wij met ons hoofd én ons hart", stelt de partij. "We willen dat wat onze provincie mooi en uniek maakt behouden en koesteren."

Zorgen over uitslag

Bij de vorige provinciale verkiezingen werd de partij de op-één-na-grootste van de provincie, achter GroenLinks. Wel pakte de VVD evenveel zetels als die partij. Ondanks die op het oog goede score maakte Van Schie zich toen zorgen over de uitslag. "Het wordt lastig om met zo'n versnipperd politiek landschap toch grote lijnen uit te zetten die in de provincie nodig zijn", zei hij toen tegen RTV Utrecht.
Die zorgen zaten hem vooral in het feit dat de andere partijen die het goed deden, Forum voor Democratie en GroenLinks, lijnrecht tegenover elkaar stonden. "De problematiek zit in het feit hoe je elkaar inhoudelijk moet kunnen vinden, wij zitten zo ongeveer tussen GroenLinks en Forum voor Democratie in, en dat maakt het voor ons ook heel lastig."
Deze verkiezingen zal de VVD dan ook hopen op een minder gefragmenteerde uitslag. De verkiezingen vinden plaats op 15 maart 2023.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.