Gedeputeerde Mirjam Sterk lijsttrekker CDA bij Provinciale Statenverkiezingen

© CDA Utrecht
Provincie Utrecht - Gedeputeerde Mirjam Sterk is de lijsttrekker van het CDA bij de Provinciale Statenverkiezingen van volgend jaar. Dat is gisteren bepaald op de provinciale algemene ledenvergadering van de partij. Ze is sinds februari van dit jaar gedeputeerde in de provincie, waar ze Hanke Bruin Slot opvolgde die minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties werd.
Sinds haar aanstelling is Sterk in de Gedeputeerde Staten verantwoordelijk voor onder meer natuur, landbouw, bodem en water en sport. De Houtense hoopt dan ook dat ze die functie kan blijven uitoefenen, al is het nog de vraag of het CDA ook na de verkiezingen weer in de Gedeputeerde Staten terechtkomt.
Het afgelopen was Sterk veel bezig met het stikstofdossier. Daarin benadrukte ze dat de aanpak van die crisis vooral samen met de boeren moet plaatsvinden. "We moeten de natuur op orde helpen en zorgen voor een goede boterham voor de boeren", zei ze in augustus in gesprek met Radio M Utrecht.
Naast de lijsttrekker voor de provinciale verkiezingen, is ook bekendgemaakt wie namens de partij lijsttrekker wordt voor het waterschap De Stichtse Rijnlanden: Annemien van der Veen. Een verkiezingsprogramma moet nog uitgebracht worden. Dat wordt begin oktober verwacht. De Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen zijn op 15 maart 2023.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.