PvdA zet Hans Adriani bovenaan Utrechtse lijst voor Provinciale Statenverkiezingen

© RTV Utrecht
Provincie Utrecht - Hans Adriani is door de provinciale fractie van de Partij van de Arbeid (PvdA) naar voren geschoven als lijsttrekker voor de aankomende verkiezingen. Adriani was tot vorig jaar wethouder in Nieuwegein, maar besloot daar in mei na 10 jaar mee te stoppen. Nu keert hij dus toch terug in de politieke arena.
De Nieuwegeiner volgt als lijsttrekker Rob van Muilekom op, onder wiens leiding de PvdA bij de vorige verkiezingen 4 zetels binnensleepte. Op de website van de partij wordt Adriani omschreven als een "ervaren leider en betrokken bestuurder met een scherp politiek gevoel". Na zijn aftreden als wethouder vorig jaar gaf Adriani aan dat het genoeg was geweest. "Als je er niet vol voor kunt gaan, kan beter iemand anders het doen."

Bepalend voor de toekomst

Nu wil hij zich dus toch weer mengen in de politiek, ditmaal op provinciaal niveau. Volgens Adriani is die bestuurslaag juist nu extra van belang. "De keuzes die het provinciebestuur de komende 4 jaar gaat maken, zijn niet alleen bepalend voor de toekomstige inrichting van de provincie, maar ook voor de onderlinge solidariteit en saamhorigheid tussen mensen, tussen gemeenten en tussen regio's", laat hij weten op de website van de PvdA.
Naast een lijsttrekker voor de provinciale verkiezingen, werd er ook een lijsttrekker gekozen voor de Waterschapsverkiezingen. Dat is Nanda van Zoelen geworden. De afgelopen jaren was zij al fractievoorzitter van de PvdA in het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden. Pas geleden is ze ook als hoogheemraad toegetreden tot het dagelijks bestuur.
De Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen vinden plaats op 15 maart 2023.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.