Niet eerder zo veel leegstand in Amersfoortse koopgoot Amicitia, toekomst onduidelijk

© Nieuwsplein33
Amersfoort - De toekomst van koopgoot Amicitia in Amersfoort blijft onduidelijk. De gemeente zou graag zien dat er woningen komen in de noodlijdende winkelstraat. Maar vastgoedbeheerder Zegwaard laat maar weinig los over de toekomstplannen.
Niet eerder was er zo veel leegstand in Amicitia, constateert Nieuwsplein33. De enige twee actieve bedrijven die nog in de koopgoot zijn te vinden, zijn nagelstudio ‘Asia Nails’ en 'Houtebout’, een pop-up indoorspeeltuin van hout die in november vorig jaar is opgezet door Karel Casier.
Hij vertelt dat hij tot mei in de koopgoot mag verblijven. “Deze plek is tijdelijk. Als de speeltuin een succes wordt verwacht ik dat we op een andere plek zullen doorstarten.”

'Gemeente heeft slechts faciliterende rol'

Door de forse leegstand wordt door lokale media al langer gespeculeerd over woningen op deze locatie. Iets waar de gemeente Amersfoort ook wel voor te porren is, laat interim-projectleider Joost Nicasie weten.
“Bij volgende stappen zal het er in ieder geval toe moeten leiden dat het gebied de komende decennia wél gaat functioneren. Wat de gemeente betreft als woongebied. Helaas heeft de gemeente hier slechts een faciliterende rol", zegt Nicasie.
Want het is aan de eigenaar om ervoor te zorgen dat het gebied ook een nieuwe impuls krijgt. Maar vastgoedbeheerder Zegwaard wil op vragen van Nieuwsplein33 maar weinig ingaan op de toekomstplannen. Wel laat een woordvoerder weten dat de vastgoedbeheerder nog altijd geïnteresseerd is in potentiële huurders voor de winkelpanden.
Of die er ook gaan komen, is nog niet bekend. Voorlopig wordt de koopgoot vooral gebruikt door Amersfoorters die de promenade als snelle doorgangsroute zien.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.