Tussenoplossing voor noodlijdende sporthal in Kamerik: 'Douches in het weekend aan'

© RTV Utrecht / Hester Ramaker
Kamerik - Er is een tijdelijke oplossing gevonden voor sporthal de Schulenburch in Kamerik: in het weekend gaan de douches weer aan en de verwarming mag naar 15 graden. Dat zegt wethouder Mariëtte Pennarts vanavond tijdens een raadsvergadering in Woerden naar aanleiding van raadsvragen door de VVD, CDA en ChristenUnie-SGP.
Het bestuur van de sporthal trok eerder deze week aan de bel omdat ze hun energierekening niet meer kunnen betalen. Daarom ging de verwarming laag en de douches uit. Meerdere partijen waren daar niet blij mee, onder meer de basisscholen die van de sportzaal gebruikmaken. Zij trokken bij de gemeente aan de bel. "Vorige week was het 11 graden hier", vertelde gymdocent Dianne van der Meer eerder deze week aan RTV Utrecht.
Ook het bestuur vindt het niet fijn dat ze de sporters geen warme douche konden bieden. "Vooral voor de korfbal- of volleybalploegen die uit andere delen van het land competitie komen spelen vind ik het vervelend. Die kunnen hier dus niet douchen", zei secretaris Jan Zwaneveld eerder.

Tevreden met tussenoplossing

Met de tijdelijke oplossing kunnen de sporters in elk geval in het weekend na de wedstrijd een warme douche nemen. Morgen gaat de wethouder weer met het bestuur in gesprek. De kinderen van de basisschool sporten voorlopig in een hal die 15 graden is. Volgens wethouder Pennarts kunnen de scholen hier voorlopig mee uit de voeten.
De rekening ligt voorlopig bij het bestuur zelf, die hebben nog een kleine buffer. Maar de gemeente wil de Schulenburch helpen en komt dit voorjaar met een noodfonds voor dit soort ondernemingen. Daarvoor is drie ton opzij gezet. Een aardig bedrag, maar er is ook veel animo om daar een beroep op te doen, zegt de wethouder. Als het niet lukt om de Schulenburch voldoende tegemoet te komen uit dat noodfonds, dan wordt er gekeken naar een regeling, laat Pennarts weten.

Verduurzamen

Maar waar de ruim veertig jaar oude sporthal op de langere termijn écht mee geholpen zou zijn, is een renovatie. Volgens Zwaneveld kan je "zelfs het laagste energielabel dat er bestaat nog niet eens op het gebouw plakken". Verduurzaming van het pand is dus nodig, vindt het bestuur.
De gemeente vindt dat ook, maar het lukte lange tijd niet om een projectleider te vinden vanwege personeelstekorten. Inmiddels is er een projectleider gevonden en zijn er intensieve gesprekken tussen de gemeente en het bestuur. Later dit jaar komt de wethouder met een tijdlijn voor wat betreft de renovatie van de Schulenburch.
En in de tussentijd probeert het bestuur in ieder geval zo veel mogelijk te besparen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.