Utrechtse scholieren schrobben scootmobiels: 'Leuker dan een insectenhotel maken'

© RTV Utrecht
Utrecht - Scholieren van De Passie uit de Utrechtse wijk Lunetten staken vandaag de handen uit de mouwen. Niet om hun huiswerk zo goed mogelijk te maken, maar om rollators, scootmobiels en looprekken te poetsen.
In samenwerking met de stichting Present Woerden werden vele activiteiten voor anderen georganiseerd. Er was een bingo, een fotospeurtocht en een ontmoetingsmoment met vluchtelingen. En dus de wasstraat voor vervoershulpmiddelen bij Careyn Weddesteyn in Woerden.
Iedereen met een te poetsen mobiel was welkom in de hal van het zorgtehuis. "Ik denk dat de scholieren zo'n vijftien scootmobiels hebben gedaan", analyseert projectleider Ellen Vossen. "Ik ben niet ontevreden."

Vieze emmers

Ook de schrobbers zelf zijn voldaan. "Het is leuk dat de ouderen zo blij reageren. Ze zijn heel dankbaar", zegt de 14-jarige Anne Maria. "Het is ook nice dat we een heel leuk groepje hebben. En het gaat best snel. Als je met z'n vijven aan een rollator begint, ben je met een minuutje wel klaar."
Haar medeboener Charlotte (15) vult aan: "We hadden ook ingedeeld kunnen worden bij maken van een insectenhotel. Nou, dan is dit leuker."
"Het draait vandaag vooral om de ontmoeting tussen jong en oud", geeft projectleider Vossen aan. "Sommige oudjes zijn heel eenzaam. Dit is een moment voor hen om de dag te breken. Mensen worden er happy van en de emmers zijn goed vies, dus het was nog nodig ook!"
© RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.