Lux (8) kan de bal meer dan 5000 keer hooghouden, een mogelijk wereldrecord

Hoogland - Veel jongens hebben voetbal als hobby, maar duizenden keren hooghouden? Dat is niet voor iedereen weggelegd. De 8-jarige Lux uit Hoogland kan dat wel, vijfduizend keer maar liefst. Mogelijk is dat een wereldrecord, Lux hoopt dan ook op een vermelding in het Guinness World Records.
Terwijl de 8-jarige prof in spe met zijn voeten tegen de bal tikt, vertelt hij waarom hij dit zo graag doet. "Ik vind de bal hooghouden leuk, omdat ik dan goed controle heb over de bal." Wel moet Lux dat met mate doen, want zo'n lange tijd gecontroleerd vaardigheden uitvoeren is blessuregevoelig. "Ik kreeg heel erg last van mijn nek en dat deed heel erg pijn. Ik moet dan de hele tijd naar beneden kijken."
De jonge voetballer viel op toen zijn vader Collin alle trucjes van Lux filmde en op Instagram plaatste. Collin vertelt: "We proberen hem wel een beetje te remmen, want hij wil alleen maar trainen, trainen, trainen. Maar we proberen hem te ondersteunen waar nodig."
Het liefst zou de 8-jarige bij Paris Saint Germain spelen. Die droom komt mogelijk een stap dichtbij: eredivisieclub Vitesse heeft belangstelling. Lux mag in Arnhem meetrainen met de jeugd onder de 10 jaar. "Ze vonden mij heel goed, dus ik mocht meteen door", straalt Lux.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.