CDA richt meldpunt op na bekendmaking vertrek Antonius Ziekenhuis uit Nieuwegein

© RTV Utrecht
Nieuwegein - Het CDA in Nieuwegein heeft een meldpunt opgericht voor mensen die zich zorgen maken over het vertrek van het St. Antonius Ziekenhuis in de gemeente. De zorg die daar geleverd wordt gaat verhuizen naar één centrale locatie in Leidsche Rijn.
In november werd bekendgemaakt dat het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein in de huidige vorm gaat verdwijnen. In 2035 zal er aan de Koekoekslaan geen kliniek met verpleegafdelingen, Intensive Care en spoedeisende hulp meer zijn. Deze maatregel is volgens het ziekenhuis nodig om de kwaliteit van zorg in de toekomst te kunnen blijven garanderen.
De partij laat weten dat het nieuws van het ziekenhuisbestuur als donderslag bij heldere hemel kwam. "Het CDA betreurt het vertrek, vooral omdat het besluit met name financieel gedreven is en weinig te maken heeft met zaken als nabijheid en bereikbaarheid van goede zorg."
De landelijke afdeling van het CDA maakte zich eerder ook al hard voor de kwestie en stelde Kamervragen aan minister Kuipers. Die verzekerde in zijn antwoorden dat er dankzij de verhuizing meer patiënten behandeld kunnen worden, doordat operaties en behandelingen efficiënter ingepland kunnen worden.

'Mogelijk veel onrust'

Fractievoorzitter Helen Adriani laat weten dat ze zich goed kan voorstellen dat het vertrek van het ziekenhuis voor veel onrust zorgt bij inwoners. "Niet alleen van Nieuwegein, maar ook van IJsselstein, Houten, Vianen en Lopik." De partij hoort om die reden graag wat het voor betrokkenen gaat betekenen als er geen ziekenhuis meer is in Nieuwegein. Ook willen ze weten welke functies van het ziekenhuis wel mogelijk kan blijven.
Niet alleen inwoners uit Nieuwegein en omgeving kunnen bij het meldpunt terecht, ook medisch personeel kan een reactie sturen. "Dat mogen zorgen zijn, maar ook input voor de gesprekken die wij aangaan met het Antonius over de toekomst."
Het meldpunt van het CDA is te bereiken via: meldpuntantonius.cda@gmail.com.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.