Winkeldief in Utrechtse supermarkt betrapt met eerder gestolen laptop

© Politie Utrecht Stad
Utrecht - In het centrum van Utrecht is gisteren een man opgepakt nadat hij artikelen had gestolen uit een supermarkt. Tijdens het controleren van zijn spullen bleek hij ook een gestolen laptop bij zich te hebben, meldt de politie.
Agenten kwamen op een melding van diefstal in de supermarkt af en zagen dat de man ook een gloednieuwe Apple Macbook bij zich had. "Toen wij de laptop openden, zagen wij echter een Nederlandse voor- en achternaam in beeld verschijnen, terwijl de verdachte niet uit Nederland komt en de Nederlandse taal ook niet machtig is", meldt de politie. De verdachte bleek bovendien het wachtwoord van de Macbook niet te weten.
Na wat speurwerk ontdekten agenten het telefoonnummer van de mogelijke eigenaar van de laptop. Na een belletje bleek deze persoon inderdaad eerder die dag in de trein te zijn beroofd van zijn laptop. "De persoon aan de telefoon gaf ons het wachtwoord ennn.. voilà.. de laptop was te openen", aldus de politie.
Zowel de supermarkt als de eigenaar van de laptop deden vervolgens aangifte van diefstal, waarna de verdachte kon worden opgepakt. De eigenaar van de laptop komt vandaag zijn laptop ophalen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.