'Maffiabaas stuurde miljoenen euro's naar oudste zoon Ridouan T.'

Rechtbanktekening van Ridouan T. uit Vianen.
Rechtbanktekening van Ridouan T. uit Vianen. © ANP
Vianen - Maffiabaas Raffaele Imperiale liet in 2021 miljoenen euro's bezorgen aan de oudste zoon van Ridouan T. uit Vianen. Dat blijkt uit een uitgebreide reconstructie van RTL Nieuws en Follow The Money (FTM) op basis van strafdossiers. Het geldtransport was onderdeel van een uitgebreid smokkelnetwerk van drugs en cash via Nederlandse bedrijventerreinen.
Raffaele Imperiale (48) was jarenlang een van de meest gezochte criminelen van Italië. Vanuit Dubai gaf hij met zijn versleutelde telefoon leiding aan een geoliede drugslijn. Vanaf bedrijfsloodsen in NoordHolland liet hij in 2020 en 2021 vrachtwagens met in totaal 1556 kilo cocaïne naar Italië rijden. Op de terugweg smokkelden zijn chauffeurs miljoenen euro’s cash naar Nederland.
Van die geldritten was 5 miljoen euro bestemd voor de 22-jarige zoon van Ridouan T., zo stelt justitie in Italië in een bijna duizend pagina's tellend strafdossier dat in handen is van RTL Nieuws en FTM. Uit onderschepte berichten tussen T. junior en Imperiale blijkt volgens justitie dat 2,5 miljoen euro daadwerkelijk bij T's zoon is aangekomen. De reden van de betaling wordt niet helemaal duidelijk. Het zou gaan om een 'persoonlijke kwestie'.
Ridouan T. is hoofdverdachte in het liquidatieproces Marengo, dat draait om een serie drugsgerelateerde liquidaties in onder meer Utrecht en IJsselstein.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.