Invallen in Utrecht en Limburg vanwege plofkraken in Duitsland

© RTV Utrecht
Provincie Utrecht - De politie heeft vandaag op meerdere plaatsen in Utrecht en Limburg invallen gedaan in panden, die mogelijk verband houden met plofkraken in Beieren en Baden-Württemberg. De Duitse politie vroeg de Nederlandse politie om verdachten aan te houden en panden te doorzoeken. In Roermond vond de politie explosieven in een autobedrijf.
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) doet onderzoek. Bij het bedrijf zijn politie, brandweer en ambulancedienst met meerdere voertuigen aanwezig. Werknemers van omliggende bedrijven moesten maandagochtend een tijdlang hun bedrijfspanden verlaten vanwege mogelijk gevaar. Dat gevaar is inmiddels geweken, zegt een politiewoordvoerder.
Volgens dagblad De Limburger is er één aanhouding verricht. De politie verwijst naar de Duitse politie in Beieren voor meer informatie. Die laat echter weten pas op 2 februari tijdens een persconferentie in München meer details te zullen geven over de grootschalige actie.
De Duitse politie en justitie in Beieren en Baden-Württemberg onderzoeken samen met de Nederlandse politie al meerdere maanden de handel en wandel van een criminele groepering in Nederland die zich sinds 2021 bezig zou houden met plofkraken in beide Duitse deelstaten. Daarbij zou een groot aantal geldautomaten tot ontploffing zijn gebracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.