'Buuf' van jarige prinses Beatrix mag geen bloemen afgeven zonder ID: 'Helaas, die kunnen we niet aannemen'

Lage Vuursche - Prinses Beatrix wordt goed beschermd bij Kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche. Dat bleek vandaag maar weer toen haar buurvrouw aan het hek stond zonder identiteitsbewijs.
Mariëtte van Oosterom kwam namens de contactcommissie Lage Vuursche een grote bos bloemen afgeven voor de jarige prinses (85), maar dat ging zomaar niet. Een marechaussee bij het kasteel was onverbiddelijk. “Heeft u een identiteitsbewijs bij zich?”, vroeg hij. “Nee”, antwoordde de buurvrouw. “Dan kunnen we de bloemen helaas niet aannemen."
Voor buurvrouw Mariëtte zat er niets anders op dan 100 meter naar huis te lopen om haar ID te halen. Geen probleem, vindt ze. "Eigenlijk is het altijd zo dat je je identiteitsbewijs moet laten zien als je persoonlijk iets komt brengen. Ik dacht nu: ze kennen me inmiddels wel, dat bleek dus niet zo te zijn. Maar ik woon aan de overkant en was zo terug."
Uiteindelijk is de bos bloemen alsnog in ontvangst genomen, maar het is de vraag of de prinses wel thuis was. De vlag hing niet uit en dat is normaal wel zo als ze er is. Maar thuis of niet; bij Kasteel Drakensteyn was het een komen en gaan van Oranjegezinden. Onder anderen Ineke Verkaaik-Hogervorst van de Stichting Stamboek Ronde en Platbodemjachten kwam bloemen brengen. Beatrix is beschermvrouwe van deze stichting. Een Baarnse bloemist bracht 85 witte rozen namens de gemeente Baarn. Bij restaurant De Lage Vuursche werden vlag en wimpel uitgehangen vanwege de verjaardag van Beatrix.
Hoe de prinses haar verjaardag viert, heeft de Rijksvoorlichtingsdienst niet bekendgemaakt. Een groot familiefeest zal het niet zijn, want Willem-Alexander, Máxima en Amalia zijn in het Caribisch deel van het Koninkrijk voor een rondreis. Kleinkinderen Alexia, Claus-Casimir en Leonore studeren in het buitenland.
Buurvrouw jarige prinses Beatrix mag geen bloemen afgeven zonder ID

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.