Iconisch hippiebusje in hypermoderne jas: Wegenwacht gaat met elektrische VW's rijden

© ANP
Utrecht - De ANWB Wegenwacht gaat zijn vloot elektrische auto's uitbreiden met de ID.Buzz, die geïnspireerd is op het beroemde retrobusje van Volkswagen. "Met de aanschaf hiervan zet de Wegenwacht een volgende stap naar een vrijwel volledig emissievrij wagenpark", meldt de organisatie.
Dit jaar komen er dertig van deze busjes op de weg. Volgende week maandag onthult de ANWB zijn nieuwste wegenwachtvoertuig. De pechhulpdienst maakt dan ook bekend hoe de bus ingezet gaat worden.
De ID.Buzz is volledig elektrisch en heeft veel weg van het iconische 'hippiebusje' van VW, de Transporter. Die werd in 1947 geschetst door Ben Pon, oprichter van Pon's Automobielenhandel in Leusden.
Maarten van Rossem dook in 2017 voor RTV Utrecht in de ontstaansgeschiedenis van het iconische Volkswagenbusje.
De ANWB besloot eerder al om in de Randstad en rond grote steden elders in het land met elektrische auto's te gaan rijden. De pechhulpdienst had daarvoor dertig elektrische Volkswagens ID.4 aangeschaft.
De organisatie wil tegen 2030 zijn volledige wagenpark hebben verduurzaamd en speelt met de aanschaf van deze auto's ook alvast in op de komst van zogenoemde zero-emissiezones in steden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.