Nieuwegeiners veroordeeld tot cel en taakstraf vanwege mishandeling in sportschool

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
Nieuwegein - Twee mannen uit Nieuwegein moeten allebei een taakstraf uitvoeren omdat ze een andere man hebben mishandeld in een sportschool. Dat heeft de rechtbank vanmiddag bepaald. De 30-jarige hoofddader kreeg een taakstraf van 150 uur en een celstraf van 4 dagen, zijn 24-jarige plaatsgenoot werd veroordeeld tot een taakstraf van 30 uur.
De mishandeling gebeurde op 27 november 2019. Het slachtoffer liep die dag verbaal agressief op de twee verdachten af. De 24-jarige Nieuwegeiner gaf hem daarop meerdere klappen in zijn gezicht, waardoor het slachtoffer gewond raakte.
Even later ging het weer mis bij de uitgang. De twee veroordeelde Nieuwegeiners werden gevolgd door het slachtoffer, waarna er een handgemeen ontstond tussen het slachtoffer en een andere man. De 30-jarige man kwam tussen beide, waarbij het slachtoffer op de grond viel. Toen hij wilde opstaan, trapte de hoofddader het slachtoffer vervolgens in zijn gezicht.

(Zware) mishandeling

Volgens de rechtbank heeft de 24-jarige Nieuwegeiner zich schuldig gemaakt aan mishandeling, terwijl bij de 30-jarige hoofddader sprake was van poging tot zware mishandeling. Volgens de rechtbank was er verder geen sprake van medeplegen omdat de twee mannen los van elkaar op verschillende momenten het slachtoffer mishandelden.
Het oordeel van de rechtbank is milder dan de eis van de officier van justitie: die beoordeelde het incident met de 24-jarige Nieuwegeiner juist als een poging tot zware mishandeling en het incident bij de uitgang als een poging tot doodslag. Mede omdat de zaak zo lang heeft geduurd kwam de rechtbank daarom tot een lagere straf.
De hoofddader kreeg een gevangenisstraf van 34 dagen, waarvan 30 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Ook moeten de twee Nieuwegeiners een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.