Tiener uit Leusden weigert testrit op zijn scooter en wordt in elkaar geslagen

Archieffoto.
Archieffoto. © Tobias Bos
Amersfoort/Leusden - Een 18-jarige man uit Leusden is gisteravond mishandeld, bedreigd met een steekwapen en bestolen van zijn scooter. Hij is flink gewond geraakt. De dader is nog niet gepakt.
De tiener was iets voor 22.00 uur bij het tankstation langs de A28, bij het foodcourt op de Wiekenweg in Amersfoort. Toen hij wegreed met zijn motorscooter zag hij dat hij werd achtervolgd door iemand in een auto. De Leusdenaar stopte daarom op de Driftakkerweg.

Testrit

De bestuurder van de auto, die naar schatting even oud is als het slachtoffer, vroeg of hij een testrit mocht maken op de scooter. De jongen uit Leusden weigerde dat, waarop de boel escaleerde. De autobestuurder begon te vechten en deelde enkele flinke klappen uit. Het slachtoffer liep verwondingen op aan zijn neus en tanden. Ook werd hij bedreigd met een steekwapen.
De overvaller ging ervandoor op de scooter. Zijn auto, een zwarte Peugeot 107, werd bestuurd door een handlanger. Ze vluchtten in de richting van de A28.
Een zoektocht van de politie heeft nog geen resultaat gehad. Daarom is een signalement van de man verspreid. Die is als volgt: een jongeman tussen de 17 en 20 jaar met een licht getinte huidskleur. Hij heeft donker haar dat aan beide kanten tot boven de oren is opgeschoren. De man is 1.75 tot 1.80 meter lang, heeft een normaal postuur en droeg tijdens de overval een zwart trainingspak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.