Herindeling Renswoude van de baan

PROVINCIE UTRECHT - De samenvoeging van de gemeenten Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg gaat niet door. In het regeerakkoord stond al het voornemen om de herindeling te schrappen en het kabinet trekt nu definitief het wetsvoorstel in.
Bij de gemeente Renswoude bestaat geen draagvlak voor een herindeling en de gemeenten Scherpenzeel en Woudenberg willen geen samenvoeging zonder Renswoude, schijft minister Donner van Binnenlandse Zaken.
Volgens het kabinet ontstaan er geen onoverkomelijke problemen als de herindeling niet doorgaat. Renswoude moet dan wel intensief gaan samenwerken met de gemeente Veenendaal.
Het gemeentebestuur heeft al met vreugde gereageerd op het kabinetsbesluit. Beluister hieronder het gesprek dat presentator Hannelore Zwitserlood van Utrecht is Wakker had met wethouder Didi Dorrestijn van Renswoude.
Over de samenvoeging van Bussum, Muiden, Naarden en Weesp is nog geen duidelijkheid. Bussum, Muiden, Naarden willen wel samengaan. De minister wil dat de Tweede Kamer snel over die fusie gaat praten.

Herindeling Renswoude van de baan
Renswoude juicht wegens afblazen fusie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.