Renovatie van Draaibrug in Montfoort gaat langer duren: 'Kademuur slechter dan gedacht'

© Google Street View
Montfoort - De werkzaamheden aan de Draaibrug in Montfoort lopen uit. Sinds september wordt de brug gerenoveerd, de einddatum van 1 april wordt- geen grap- niet gehaald. De kademuur is slechter dan verwacht, waardoor deze eerst moest worden verstevigd. Door de vertraging zullen fietsers nog een aantal maanden langer gebruik moeten maken van de vervangende brug.
Tijdens de renovatie bleek dat de noordelijke kademuur in slechte staat is. "Om deze veilig te stellen is een tijdelijke voorzetwand geplaatst. Deze houten voorzetwand is op 9 januari geplaatst en op 17 januari is er nog extra betonlaag tussen de kademuur en de voorzetwand gestort voor een stevige constructie. Hiermee is een veilige situatie gecreëerd", laat een woordvoerder van Rijkwaterstaat weten. De kademuur wordt na de renovatie van de brug definitief hersteld.

Livestream

Eind februari wordt de brug ingehesen. Dit is online te volgen via een livestream. Het uithijsen van de brug afgelopen oktober werd ook gestreamd. Er keken toen ruim duizend mensen mee. Op locatie een kijkje nemen bij het inhijsen is niet mogelijk, in verband met de veiligheid wordt het gebied rondom de brug afgezet met hekken.
Na het inhijsen is de brug nog niet direct klaar voor gebruik. Zo moet onder andere het wegdek worden aangebracht, de leuningen worden vernieuwd en de slagboom worden verplaatst. Daarnaast moet de brug worden getest en het personeel worden opgeleid om de brug te bedienen.
Rijkswaterstaat verwacht nog voor de zomer de brug weer open te stellen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.