Derby in kwartfinale KNVB Beker: 'Ze wilden vis uit Spakenburg, ze gaan het krijgen ook'

Provincie Utrecht - De loting voor de kwartfinale van de KNVB Beker heeft een unieke derby opgeleverd voor de provincie Utrecht. Eredivisionist FC Utrecht is gekoppeld aan de stuntende amateurs van Spakenburg. Het duel wordt in Stadion Galgenwaard gespeeld.
Voor Spakenburg-trainer Chris de Graaf was het wel even slikken toen FC Utrecht uit koker kwam rollen. "En dan ook nog in de Galgenwaard. FC Utrecht is zo ontzettend goed in vorm", vertelt De Graaf in Namen en Rugnummers. "Dit gaat zeker geen schoolreisje worden."
Chris de Graaf: 'Ze wilden vis uit Spakenburg, ze gaan het krijgen ook'
De wedstrijd tussen FC Utrecht en Spakenburg wordt gespeeld op 28 februari, 1 maart of 2 maart. Voetbalbond KNVB moet het speelschema nog bekendmaken, maar de kans is groot dat de regioderby op dinsdag 28 februari gespeeld gaat worden. In dat geval hoeven de wedstrijden van beide clubs in de eredivisie en de tweede divisie in de omliggende weekenden niet verplaatst te worden.
Ik moest wel even slikken
Spakenburg-trainer Chris de Graaf
Zelf was De Graaf liever naar De Kuip of de Johan Cruyff ArenA gegaan. "Dat zijn toch de wedstrijden waar je op hoopt. En anders tegen De Graafschap waar je misschien tegen kan stunten. FC Utrecht uit doet dan wel wat met je perspectief." De trainer van de Blauwen, die al stuntte op bezoek bij FC Groningen, verwacht dat het een enorm voetbalfeest gaat worden. "Ik heb Utrecht-supporters al horen zingen 'We willen vis uit Spakenburg', nou ze gaan hun zin krijgen. Ik heb al gehoord dat FC Utrecht de hele City Side beschikbaar wil stellen voor de fans uit Spakenburg. Het is nu al duidelijk dat iedereen er een geweldig voetbalfeest van wil maken."
De andere kwartfinales zijn sc Heerenveen-Feyenoord, De Graafschap-Ajax en PSV-ADO Den Haag. De winnaars van die duels gaan naar de halve finales op 4, 5 of 6 april. De finale van de KNVB Beker is op zondag 30 april in De Kuip in Rotterdam.

Road to the kwartfinale

FC Utrecht plaatste zich afgelopen week voor de kwartfinale van de beker door AZ in Alkmaar na verlenging te verslaan met 2-1. De Utrechtse treffers kwamen van Nick Viergever en Naoki Maeda. In eerdere rondes rekenden de Domstedelingen af met Sportlust'46 en Blauw Geel'38.
Stuntploeg Spakenburg nam het deze week, na de verrassende overwinning op bezoek bij FC Groningen (2-3), op de eigen Westmaat tegen de amateurs van Katwijk. Na 90 minuten was de stand 1-1 en in de verlenging werd niet meer gescoord, waarna de Blauwen de strafschoppen beter namen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.