Griezelige overval met kapmes op tankstation Maarssen: celstraf en vrijspraak

© Politie Midden-Nederland
Maarssen - Een 20-jarige Utrechter moet de cel in voor een gewapende overval op een tankstation in Maarssen. Een tweede verdachte is vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.
Twee mannen hadden het februari vorig jaar gemunt op de BP aan de Floraweg in Maarssen. Daarbij werd een tankshopmedewerkster bedreigd met een kapmes, geduwd, over de grond gesleept en gesommeerd om op haar buik te liggen. De overvallers gingen ervandoor met geld en sigaretten.
"Zulke overvallen zijn zeer ernstige misdrijven die een forse inbreuk maken op de rechtsorde en veel gevoelens van onrust en onveiligheid veroorzaken", stelt de rechtbank. "Voor het slachtoffer moet de overval zeer beangstigend zijn geweest en het is niet ondenkbaar dat het slachtoffer hier lang nadelige gevolgen van zal ondervinden. Verdachte en zijn mededader hebben zich daar kennelijk niets van aangetrokken en hebben slechts gehandeld uit hebzucht. De rechtbank rekent dit verdachte zwaar aan."
De 20-jarige man krijgt een gevangenisstraf van twee jaar waarvan acht maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar en een meldplicht bij de reclassering. Het Openbaar Ministerie had een iets langere celstraf geëist. De rechtbank heeft de relatief jonge leeftijd van de verdachte meegewogen en het feit dat hij deels opening van zaken heeft gegeven over zijn daden. Ook adviseerde de reclassering om een aanzienlijk deel van de op te leggen straf in voorwaardelijk op te leggen in combinatie met ambulante behandeling, een locatieverbod en het meewerken aan schuldhulpverlening.
De overval op de BP in Maarssen werd vorig jaar behandeld in Bureau Hengeveld. Na de uitzending kwam onder meer een tip binnen dat een kijker de verdachten op hun scooter had zien rijden in Breukelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.