Manifestatie van gemeenteambtenaren in Utrecht voor 'goede loonsverhoging en waardering'

Het stadskantoor van de gemeente Utrecht
Het stadskantoor van de gemeente Utrecht © Marc van Rossum du Chattel
Utrecht - Ambtenaren van gemeentes uit heel Nederland komen morgen om 11.00 uur op het Jaarbeursplein in Utrecht bij elkaar om te demonstreren voor een betere cao. De ambtenaren vinden het cao-bod van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) te laag. De manifestatie wordt georganiseerd door vakbonden CNV Overheid, FNV en CMHF en volgt op een reeks van stakingen door het hele land. In Utrecht legden onder andere de vuilnisophalers begin deze maand het werk een week lang neer.
De afgelopen weken zijn door het hele land acties van ambtenaren geweest. Reinigingsdiensten, boa’s en kantoorpersoneel lieten hun stem laten tijdens stakingen of werkonderbrekingen. Werkgevers bieden 4 procent loonsverhoging, een deel van de ambtenaren vindt dat onvoldoende.
‘’Niet alleen is inflatiereparatie belangrijk", zegt Juan Schot, bestuurder CNV Overheid. "Maar de rijksoverheid delegeert ook een heleboel taken aan de gemeenten. Daarom staan er ook 11.000 vacatures open. Daarom vragen werknemers in dienst van gemeenten een goede loonsverhoging, maar ook om waardering voor alle taken die in de nabije toekomst extra moeten worden uitgevoerd.’’
Een woordvoerder van de CNV laat weten dat er op dit moment geen nieuwe stakingen in de provincie Utrecht gepland staan, maar dat nieuwe stakingen niet worden uitgesloten. In steden als Rotterdam en Den Haag wordt deze week wel gestaakt.
[article:Volle kliko's en containers: Utrechtse vuilnismannen gaan een volle week staken:3531219]

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.