Gault&Millau laat Utrechtse restaurants glimmen van trots: dit zijn de winnaars

© gault-millau.nl
Utrecht - Meerdere restaurants in de provincie Utrecht zijn in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Gault&Millau Awards in TivoliVredenburg.
De prestigieuze gastronomiegids deelt jaarlijks prijzen uit in diverse categorieën. Café Restobar Rosie aan het Lucasbolwerk in Utrecht werd uitgeroepen tot Ontdekking van het Jaar. "Een stoer en zelfverzekerd restaurant dat met beide benen op de grond staat", schrijft de jury. "Alles draait om betaalbare kwaliteit, ongedwongenheid en heeft cachet. Enkel de beste ingrediënten halen de selectie, alles is huisgemaakt door chef Jac Rijks die niets aan het toeval overlaat. Zijn aanwezige ambacht en klasse proef je bij elke hap."

Dessert van het Jaar

Het Dessert van het Jaar at het keurkorps bij Kasteel Heemstede in Houten. Een creatie van chef en mede-eigenaar Ollie Schuiling. "Bij Kasteel Heemstede in Houten word je ontvangen met champagne en rode loper", vermeldt de jury. "Gasten worden er weggeblazen door het nagerecht, waarin de zwarte olijf centraal staat. Een wonderlijk samenspel van smaken en texturen."
Caroline Berends-Proot van De Nederlanden in Vreeland is uitgeroepen tot Gastvrouw van het Jaar. "Een gastvrouw die let op de details, kleine subtiliteiten in combinatie met een exceptionele dosis empathie en een waar gevoel voor gastvrijheid. Ze bedient haar gasten charmant en bedachtzaam en dat met ogenschijnlijk speels gemak. Zij laat het gemakkelijk lijken en als iets gemakkelijk lijkt, dan is het vaak ongelofelijk goed. Dat maakt Caroline Berends-Proot dé Gastvrouw van het Jaar 2023."

La Provence, 't Amsterdammertje en Karel 5

Gault&Millau Nederland is de licentiehouder van de van oorsprong Franse restaurantgids die al sinds de jaren 70 bestaat. De gids bevat beoordelingen van restaurants met symbolische koksmutsen. De punten worden toegekend op een schaal van 20. La Provence in Driebergen, 't Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht en Karel 5 in Utrecht hebben zich in de nieuwe gids geschaard bij de beste restaurants van het land.
De Gault&Millau-gids 2023 werd maandag op feestelijke wijze gelanceerd in TivoliVredenburg. Maar liefst 750 bezoekers werden volgens de organisatie verwelkomd door burgemeester Sharon Dijksma. Godfried van der Lugt, directeur van Gault&Millau Nederland, reikte de prijzen uit in 19 categorieën. Alle winnaars vind je hier.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.