2,5 miljoen subsidie voor duurzame initiatieven, provincie doet oproep aan Utrechters met ideeën

Een woning op de Nationale Duurzame Huizen Route
Een woning op de Nationale Duurzame Huizen Route © RTV Utrecht
Utrecht - De provincie en gemeente Utrecht hebben samen 2,5 miljoen euro besteden aan nieuwe initiatieven die zorgen voor energieopwekking. Utrechters worden opgeroepen om projecten in te dienen die zorgen voor het verlagen van energieverbruik.
Een voorwaarde voor de subsidie is dat de projecten dit jaar nog opgeleverd en betaald moeten zijn. De subsidiebijdrage door de provincie is maximaal 40 procent van de totale kosten, met een maximum van 1 miljoen euro per aanvraag. De minimale kosten van een project is 2 ton.
De subsidie is beschikbaar vanuit Kansen voor West 2, een samenwerking tussen de provincies Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland en de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Het beschikbare geld komt vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) voor innovatie, koolstofarme economie en stedelijke ontwikkeling.
Inwoners met goede ideeën kunnen van 20 februari tot en het 30 april van dit jaar subsidie aanvragen. Projectaanvragers die zich als eerste melden, zullen ook als eerste antwoord krijgen op hun initiatief.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.