Recordaantal mollen en molshopen gespot tijdens Mollentelling 2023

© RTV Utrecht
Provincie Utrecht - Dit weekend trokken mensen eropuit voor het tellen van mollen en molshopen. 4800 tellers door heel het land deden mee. Samen spotten zij een recordaantal van 68.000 molshopen. In onze provincie werd er in de Eempolder, een natuurgebied bij Soest, de meeste tellingen doorgegeven.
De deelnemers gingen op zoek naar molshopen en naar dode en levende mollen. De kans om die laatste te spotten is niet zo heel groot, omdat mollen liever onder de grond blijven.
Vorig jaar deden er een stuk minder mensen mee, namelijk ruim 2000. Zij gaven toen 17.500 tellingen door. De zoogdiervereniging denkt dat de hoge opkomst aan het goede weer van het afgelopen weekend te danken is.
Onderzoekers hopen met de verzamelde data meer over het diertje te weten te komen. "Hoe meer we leren over de mol, hoe beter we met de mol leren samenleven. De mol heeft een hele nuttige functie: de mol zorgt met het gangenstelsel voor een goede beluchting van de grond en voor een betere drainage, de afvoer van water uit bodem", aldus de zoogdiervereniging.
RTV Utrecht zocht afgelopen weekend mee naar sporen van de mol tijdens de nationale mollentelling:
Recordaantal mollen en molshopen gespot tijdens Mollentelling 2023

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.