Kalsbeek College uit Woerden winnaar provinciaal Lagerhuisdebat

© RTV Utrecht
Provincie Utrecht - In het provinciehuis in Utrecht kwamen vandaag misschien wel de politici van de toekomst samen. Daar werden namelijk de provinciale voorrondes van het tv-programma 'Op Weg naar het Lagerhuis' gehouden.
Scholieren van twintig scholen uit de provincie debatteerden aan de hand van stellingen als: 'Jongerenparticipatie door de provincie Utrecht is verspilde energie' en 'Meer windmolens en -turbines zijn een aanwinst voor de provincie Utrecht'.
Het niveau van de discussies was volgens velen Tweede Kamer-waardig, maar degenen die volgens de jury het scherpst uit de hoek kwamen, waren leerlingen van het Kalsbeek College in Woerden.
Volgens leerling Bram komt de winst door de goede samenwerking. Zijn verklaring: "We hebben ons als team goed voorbereid en gekeken welke wending een debat nam. De ene is beter in ergens vol op ingaan en een ander is beter in een grapje maken."
De winnende school gaat door naar de landelijke rondes, die uiteindelijk moeten resulteren in een landelijke finale. De finale van de debatwedstrijd wordt uitgezonden door BNNVara en is op 6 mei.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.