Anton Verleun - BoerBurgerBeweging

© BBB
Provincie Utrecht - Rundvee-dierenarts Anton Verleun zag bij de vele bezoeken die hij voor zijn werk deed de emoties bij boeren. De angst voor de toekomst. "Het stikstofmoeras" waarin zij dreigden te verdrinken. In de tijd dat het stikstofkaartje van minister Van der Wal naar buiten kwam, sloot hij zich daarom aan bij de BoerBurgerBeweging.
“Ik had toen niet gedacht dat ik nu lijsttrekker zou zijn”, zegt hij. “Het is wel even wennen om je hoofd op allemaal borden te zien.” Als politicus hoopt hij er straks voor te zorgen dat het vertrouwen terugkomt. Dat de kloof tussen politiek en burger kleiner wordt. Vroeger stemde hij VVD of CDA, maar volgens hem is er nu iets anders nodig om de problemen op te lossen.
© BBB
Verleun woont met zijn vriendin en katten, honden, koeien en kalveren in polder Rijnenburg. Al jaren wordt er gedebatteerd over woningen in deze polder. Ook Anton is voor bouwen in deze polder. “Met pijn in het hart, want ik woon er heerlijk. Als mens zeg ik nee, maar als politicus moet ik ja zeggen.”
Hij is graag buiten op zijn erf te vinden. Bij de beesten of in de groentetuin. Mocht hij daar niet zijn dan staat hij op het rugbyveld in Nieuwegein. Als nummer 8 - “vaak een dikkere of gespierde speler” - probeert hij af en toe een try te scoren.
Lees hier het verkiezingsprogramma van BoerBurgerBeweging.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.