Gimo Baram - Zwarte Piet is Zwart

© ZPIZ
Provincie Utrecht - Met de naam van zijn partij wil Gimo Baram ontsnappen uit de “politiek correcte dwangbuis” waarin iedereen volgens hem zit. Hij noemt de roetveegpiet “een openlijke aanval op Nederlandse gewoonten en tradities.” Zelf is Baram voor “vrijheid, blijheid.” Als iemand graag Sinterklaas wil vieren met een roetveegpiet, is dat voor hem prima. Maar iemand die nog vast wil houden aan Zwarte Piet is niet meteen extreem-rechts, zo wil hij zeggen.
Vorig jaar deed hij met Zwarte Piet is Zwart mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amersfoort. Drie mensen tekenden toen bezwaar aan tegen de partijnaam. Zij vonden het racistisch en in strijd met de openbare orde. Het Centraal Stembureau besloot dat de naam wel mocht. Maar met 393 stemmen wist hij geen zetel te halen. Bij de provinciale verkiezingen heeft volgens Baram niemand bezwaar gemaakt.
© ZPIZ
Baram kwam in 1993 vanuit Iraaks-Koerdistan naar Nederland. Hij houdt van het land en gaat dan ook het liefst gewoon op vakantie naar het Henschotermeer of de Noordzee, in plaats van naar het buitenland.
Ondanks dat hij zelf ooit migreerde, is hij tegen de “miljoenen niet-Westerse allochtonen” die nu naar Nederland komen. “Je moet politiek niet persoonlijk maken”, zegt hij als wordt gevraagd of hij die mensen niet hetzelfde gunt als wat hij heeft gekregen. “Je moet kijken naar wat het beste is voor Nederland.”
Volgens de oud-fractiemedewerker van de PVV in de Provinciale Staten moet daarom ook geen geld meer naar Oekraïne en de “klimaatkoek.” Moeten statushouders geen voorrang krijgen bij het toewijzen van een huurwoning en ook wil hij een onderzoek naar de oversterfte van de afgelopen jaren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.