Mieke Hoek - 50PLUS

© 50PLUS
Provincie Utrecht - “50PLUS gaat over pensioenen, en de provincie gaat over alles behalve pensioenen. Ik heb dus een beetje een vrije hand”, zegt Mieke Hoek.
Die vrije hand heeft zij ook in de gemeente Stichtse Vecht waar zij al 21 jaar in de lokale politiek zit. 18 jaar doet zij dat al voor haar eigen partij Het Vechtse Verbond. Naar eigen zeggen is Hoek één van de eerste vrouwen die een eigen partij heeft opgericht. “Ik was in ieder geval eerder dan Rita Verdonk”.
© 50PLUS
In al die jaren is de 75-jarige Hoek nooit een dag ziek geweest en heeft zij nooit één vergadering gemist. Ook niet die ene keer toen zij in de sneeuw uitgleed over een bananenschil en haar scheenbeen op meerdere plekken had gebroken. “Toen ben ik met de taxi naar de gemeente en de provincie gegaan.”
In de zomer vaart zij graag met haar bootje over de Vecht, in de winter is zij naast het politieke werk druk met klusjes in en rond het huis. Boodschappen probeert zij voornamelijk te doen bij de dorpswinkel in Vreeland. “Het is zo belangrijk dat die blijft.”
Lees hier het verkiezingsprogramma van 50PLUS.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.