Jan Breur - SP

© Jan Breur - SP
Provincie Utrecht - In de top van de SP wordt de liefde voor de partij overgebracht van ouder op kind. In Veenendaal gaat dat andersom.
Nadat Jan Breur op 20-jarige leeftijd in aanraking kwam met een kraampje met SP-jongeren en een folder mee naar huis nam, is hij zich in gaan zetten voor de partij. Hij was betrokken bij de oprichting van SP Veenendaal, werd raadslid en is sinds een jaar ook Statenlid voor de partij. Het heilige vuur is ook overgeslagen op zijn ouders, die in navolging van hun zoon ook actief zijn geworden voor de SP in Veenendaal.
© SP
Zijn dossierkennis, over bepaalde zaken die ook in Veenendaal van belang zijn zoals de Rijnbrug of Het Binnenveld, komt goed van pas. “De provinciale politiek is een stuk abstracter dan de gemeentepolitiek. Maar het gaat over belangrijke zaken.”
Hij hoopt op een publiek provinciaal energiebedrijf en dat de bussen en trams weer in publieke handen komen, zodat het in deze sectoren niet meer alleen draait om winst voor (buitenlandse) multinationals. De zeggenschap moet weer terug naar de burger.
Vrije tijd is iets dat ik niet heb, zegt Breur. Maar als zijn twee jonge kinderen op bed liggen, kijkt hij graag een film of stort hij zich op het maken van elektronische muziek. “Een hobbydingetje, er zijn genoeg mensen die veel beter zijn.”
Lees hier het verkiezingsprogramma van de Socialistische Partij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.