Marianne de Widt - D66

© D66
Provincie Utrecht - Het liefst is Marianne de Widt in haar achtertuin. Een grote tuin, aan een groenstrook die onderdeel is van de waterlinie. Sommige buren hebben nog bunkers in de tuin. “Ik woon er al 30 jaar dus ben er erg gehecht aan geraakt. Als landschapsarchitect kan ik hier ook ontwerpen op de vierkante meter.”
Zij wandelt en fietst graag, in Nederland en de rest van Europa. En is naast haar werk en de politiek ook vaak bij haar moeder, voor wie zij mantelzorger is.
Na vier jaar Statenlid te zijn geweest, is De Widt nu fractievoorzitter. “Het mooie aan de politiek is dat je keuze invloed heeft. Met je mening kan je iets.” In de aankomende periode hoopt zij door te mogen met een soortgelijke coalitie zoals die nu is. Precies hetzelfde hoeft niet, als het maar “groen en progressief is.”
© D66
De Widt wil op heel veel thema’s vooruit. “Als wij het stikstofprobleem oplossen, vangen we meerdere vliegen in één klap. De boeren hebben weer een toekomst, de natuur wordt hersteld en kan er weer volop gebouwd worden.” Het openbaar vervoer en een fietsnetwerk moet een goed alternatief zijn voor de auto. En door zonne- en windenergie wordt Nederland minder afhankelijk, wordt energie goedkoper en bovenal het klimaat gered.
Ondanks dat in de politiek geduld soms nodig is, wil zij altijd een stap vooruit zetten. “Je moet niet altijd afwachten op nog een onderzoek. Soms moet je ook gewoon zeggen: dit gaan we doen, zonder dat we alle resultaten achter de komma kennen.”
Lees hier het verkiezingsprogramma van D66.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.