Mirjam Sterk - CDA

© CDA
Provincie Utrecht - Een jaar geleden keerde Mirjam Sterk terug uit de Verenigde Staten om in Utrecht gedeputeerde worden. Zij zag daar met de opkomst van Trump en Black Lives Matter de polarisatie toenemen. “Ik wilde daar wat tegen doen.” Toen Hanke Bruins Slot minister werd kwam de plek voor gedeputeerde vrij. “Ik heb toen mijn vinger opgestoken.”
Zij logeerde een tijd bij vrienden, kreeg een iets vastere plek bij een vriendin wiens zoon net het huis was uitgegaan en in mei kwam haar eigen huis in Houten weer vrij. Via Marktplaats sprokkelde zij de huisraad bij elkaar. In de zomer keerden man en kinderen ook terug. Alleen haar oudste dochter bleef achter in Amerika.
© CDA
Als gedeputeerde heeft zij onder meer stikstof in haar portefeuille. Hierin strijdt ze voor een toekomst voor het buitengebied in Utrecht, waar natuur en boeren naast elkaar leven. “Ik maak mij ook zorgen en denk: is er nog wel een toekomst voor mijn kinderen, hoe leefbaar en groen is hun wereld nog?", zegt zij tegen RTV Utrecht.
Na de verkiezingen hoopt Sterk als gedeputeerde door te mogen. “Het dossier heeft mijn hart gestolen.”
Lees hier het verkiezingsprogramma van CDA.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.