Huib van Essen - GroenLinks

© GroenLinks
Provincie Utrecht - Het acteerwerk staat bij Huib van Essen tegenwoordig op een laag pitje. Na een parttime acteeropleiding had de gedeputeerde vroeger een eigen theatergroep. Maar helaas heeft hij daar nu geen tijd meer voor. “Er komt vast wel weer een fase in mijn leven, waar ik het wel kan doen.”
Als gedeputeerde staat hij ook vaak op een podium. Moet hij lange teksten goed onder woorden brengen en mensen meenemen in een verhaal of weten te enthousiasmeren. Dus het theater heeft hij niet helemaal achter zich gelaten.
© GroenLinks
Zijn handen jeuken om de komende vier jaar door te gaan met dat wat hij de afgelopen vier jaar heeft gedaan. Het versnellen van de energietransitie, afspraken maken met gemeenten over woningen en windmolens en het verbeteren van het openbaar vervoer.
Naast het bezoeken van een theater wandelt hij in zijn vrije tijd graag in de bergen. “Het liefst hoger dan de Amerongse berg of de Grebbeberg.” En ook heeft hij samen met zijn jongste zoon een seizoenkaart voor “de club uit de hoofdstad.” “Dat gaat mij geen stemmen opleveren, ben ik bang.”
Lees hier het verkiezingsprogramma van GroenLinks.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.