Martine van der Velde - Partij voor de Vrijheid

© PVV
Provincie Utrecht - Voor Martine van der Velde voelde het als een kans die zij moest grijpen, toen zij werd gevraagd lijsttrekker van de PVV in Utrecht te worden. "Anders had ik eeuwig spijt gehad. Je moet of iets doen, of je moet niet te hard roepen."
Zij was bij de PVV betrokken geraakt door het flyeren voor een andere campagne. Dat zij nu lijsttrekker is, had zij nooit gedacht, maar zij is vereerd dat zij het geluid van de PVV mag vertolken in het provinciehuis. "Wij zijn de tweede partij van Nederland, maar onze kiezer wordt niet gehoord."
Van der Velde hoopt tegenwind te bieden aan de "groene dramklimaathysterie" op het provinciehuis. Ook wil zij Utrechters huisvesten, in plaats van mensen van buitenaf. En de provincie gaat als het aan de PVV ligt ook niet 3100 extra asielzoekers opvangen.
© PVV
Volgens de PVV zijn islamitische uitingen niet welkom in het provinciehuis. Halalproducten mogen volgens de partij niet meer worden aangeboden op het provinciehuis. "Dat zorgt voor het normaliseren van de islamitische cultuur." Ook mogen ambtenaren, als het aan Van der Velde ligt, geen hoofddoek, keppeltje, ketting met een kruis of andere zichtbare geloofsuitingen dragen op het provinciehuis omdat zij "neutraal" moeten zijn
De politiek en haar baan als marketeer combineert zij met creatieve hobby's. Zij houdt van tekenen en het schilderen van mini-figuurtjes uit Dungeons & Dragons. Ook wandelt zij graag langs alle mooie plekken in de provincie.
Lees hier het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Vrijheid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.