Voorwaardelijke cel- en taakstraf voor jonge Utrechtse overvallers van restaurant

© Pixabay
Utrecht - Twee Utrechters, die in januari 2022 het Griekse restaurant Aphrodite in de wijk Lunetten met een taser overvielen, krijgen een voorwaardelijke celstraf en moeten beiden een taakstraf uitvoeren. Dat bepaalde de rechter vandaag.
De 16-jarige overvaller, een Utrechter, werd verdacht van meerdere strafbare feiten. Niet alleen van de overval bij het restaurant, maar ook van diefstal van een bromfiets en een auto. Daarnaast had hij verschillende soorten drugs op zak. Hij krijgt de hoogste straf: voorwaardelijke jeugddetentie van vier maanden en een taakstraf van 180 uur. Dat is dertig uur meer dan het OM twee weken geleden eiste.
De andere verdachte, een 15-jarige jongen uit Vleuten, krijgt dezelfde voorwaardelijke celstraf. Zijn taakstraf bedraagt 100 uur. Hij werd vrijgesproken van autodiefstal, zoals het Openbaar Ministerie eerder al vroeg. Zijn taakstraf is wel in lijn met de eis van het OM.
Er was nog een derde verdachte bij de overval betrokken. Hij stond op het moment van de overval op de uitkijk met een vluchtscooter. De zaak van deze 14-jarige jongen wordt op een later moment behandeld.

Aphrodite

Het Griekse restaurant Aphrodite werd in korte tijd meermaals slachtoffer van inbraken en berovingen. Eigenaresse Shamida Smulders zat er "compleet doorheen". Tijdens de coronacrisis wist ze ternauwernood het hoofd boven water te houden, dat zo vaak door criminelen werd getroffen was een enorme klap. "Ik vind Lunetten juíst zo'n fijne plek, omdat alles en iedereen hier door elkaar woont en voor elkaar klaarstaat. Maar op dit moment weet ik echt niet meer wat ik moet doen om de situatie om te draaien, het is even teveel bij elkaar…"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.