Gemeente sluit beschoten beautysalon op Amsterdamsestraatweg in Utrecht

Archief.
Archief. © Google Street View
Utrecht - Beautysalon FullGlamDutch aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht die eerder deze maand werd beschoten, is op last van de burgemeester gesloten. Volgens de gemeente is de aanleiding "een criminele dreiging".
"Om de openbare orde te waarborgen, heeft de burgemeester daarom besloten om het pand per direct te sluiten voor de duur van 30 dagen", schrijft de gemeente. De maatregel heeft als doel om het risico op herhaling en wanordelijkheden te voorkomen. "De sluiting is onderdeel van een breder pakket aan zichtbare en onzichtbare maatregelen", meldt de gemeente verder. Wat die maatregelen zijn, is niet bekendgemaakt.

Incidenten

Het pand van de salon werd op 10 februari beschoten, vermoedelijk rond 03.30 uur. Voor zover bekend raakte daarbij niemand gewond. De schutter zou een man zijn die vanaf de Marnixlaan kwam aangelopen. Hij droeg een gewatteerde donkere jas met capuchon, een donkere broek en zwarte schoenen met een witte zoolrand.
Opvallend is dat er een week na de beschieting op de Amsterdamsestraatweg een verdacht pakketje werd gevonden bij een schoonheidssalon in het Noord-Hollandse Laren. De onderneming is van dezelfde eigenaar, zo blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel. De politie liet toen weten dat nog niet duidelijk is of er een verband is tussen beide incidenten.
De gemeente Laren heeft besloten dat ook de salon daar uit veiligheidsoogpunt tijdelijk dicht moet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.