Politiechef Midden-Nederland Martin Sitalsing vertrekt: 'Onderbezet en toch het maximale eruit gehaald'

© RTV Utrecht / Peter Huting
Provincie Utrecht - Martin Sitalsing, politiechef van Midden-Nederland, stapt per 1 juni over naar Noord-Nederland. In de ruim drie jaar dat hij bij de eenheid in onze regio werkte, stond hij aan het roer van een onderbezet korps dat voor hete vuren als demonstraties en avondklokrellen stond. Ondertussen maakte hij zich hard voor de aanpak van racisme en discriminatie bij de politie, wat hij eerder een structureel probleem noemde.

Waarom stapt u over naar Noord-Nederland?

"Ik woon zelf in het noorden en verblijf nu doordeweeks in een appartement voor mijn werk hier. Ik heb het hier goed naar mijn zin, maar vertrek om mijn werk- en privéleven beter in balans te brengen."

Waar bent u het meest trots op?

"Hoe we zijn omgegaan met zaken als demonstraties en ondermijnende criminaliteit. Maar ook dat we onderbezet zijn en toch het maximale eruit hebben gehaald om ervoor te zorgen dat het veilig is. We hebben hard gewerkt aan een vreedzame samenleving."

Wat had anders gemoeten?

"In sommige gevallen van stalking of huiselijk geweld denk ik: hadden we dat niet eerder kunnen zien. Maar dat is een heel lastige, dat blijft iets waar we echt keihard aan moeten blijven werken."
Op het gebied van diversiteit, uitsluiting en inclusie zitten we op een schaal van 1 tot 10 zeker op een 7
Martin Sitalsing, politiechef Midden-Nederland

Verschillende demonstraties, de coronaperiode met de avondklokrellen. Het was best een roerige tijd. Wat is u het meest bijgebleven?

"De veerkracht van de mensen. Er is veel van het personeel gevraagd om de roosters te kunnen vullen, in de buurten te zijn en opsporingsonderzoeken te doen. En op momenten dat het echt spannend werd, bijvoorbeeld met de avondklokrellen, kregen we snel weer de geest in fles. Ja, die veerkracht vind ik echt bijzonder en heb ik enorm gewaardeerd."

U bent verantwoordelijk voor het thema diversiteit en noemde racisme en discriminatie vorig een structureel probleem bij de politie. Wat heeft u hierin betekent?

"Ik denk dat ik hier zowel in Midden-Nederland als landelijk een belangrijke rol in heb gespeeld. Ik heb het thema op de agenda gezet en er aandacht aan besteed, door bijvoorbeeld te investeren in leidinggevenden. Maar ook als het gaat om de omgang met incidenten en het bespreekbaar maken van het thema zijn er stappen gezet. We zitten bovenop ongewenst gedrag en willen ervoor zorgen dat er voor iedereen een veilig werkklimaat ontstaat."
"Ook kijken wij in Midden-Nederland bij het benoemen van nieuw personeel naar diversiteit. Als wij kijken hoe de samenleving is veranderd, betekent dat ook dat wij als politie zichtbaar moeten veranderen."

Waar staat de eenheid nu op het gebied van diversiteit, uitsluiting en inclusie?

"Op een schaal van 1 tot 10 staan we zeker op een 7. Maar we hebben nog wel wat te doen."

Toen u net begon had u zo uw ideeën over de aanpak van ondermijning. Wat heeft u hieraan bijgedragen?

"De samenwerking met partijen zoals de gemeente is echt verbeterd. Die merken dat ondermijning niet iets is dat we alleen bij de politie kunnen doen, maar dat we dit echt samen moeten doen. Om dit te realiseren hebben we bijvoorbeeld bijeenkomsten georganiseerd om een beeld te geven van hoe het er nu voorstaat en wat ons ondermijningsbeleid is. Met dat perspectief zochten we de samenwerking op."

Wat wilt u uw opvolger meegeven?

"Hou die veerkracht vast. En zet in op digitalisering en digitale veiligheid en de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Tot slot: bereid je erop voor dat de maatschappelijke onrust niet zomaar voorbij is. Dat vraagt echt iets van ons de komende periode."
Het is nog niet bekend wie Sitalsing opvolgt. Tot 31 mei werkt hij voor Midden-Nederland. "Maar we blijven de nationale politie. Ook als ik hier weg ben blijf ik me verantwoordelijk voelen voor wat er hier gebeurt, dat laat me niet los."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.