Drie jaar cel voor Veenendaler die jarenlang minderjarige stiefdochter misbruikte

© RTV Utrecht / Riks Ozinga
Veenendaal - Een 51-jarige man uit Veenendaal is veroordeeld tot drie jaar cel omdat hij jarenlang zijn stiefdochter misbruikte. Ook moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van 20.000 euro betalen. Het misbruik begon volgens de rechtbank Midden-Nederland toen het slachtoffer twaalf was en duurde tot haar zeventiende.
Volgens de jonge vrouw werd zij voor het eerst misbruikt toen ze in 2012 's nachts met haar stiefvader mee mocht om op karpers te vissen. In het visserstentje aan de waterkant zou hij haar onder meer hebben uitgekleed en betast. Die seksuele handelingen gingen door de jaren heen steeds verder. Uiteindelijk zou hij haar ook hebben gedrogeerd met cocaïne en xtc voor hij haar misbruikte, zo gaf het slachtoffer aan.
Het misbruik stopte toen het slachtoffer verhuisde. Ze kreeg volgens haar advocaat grote psychische problemen door wat haar stiefvader haar had aangedaan, en deed aangifte. Toen de politie de computer van de man onderzocht werden daarop zogenoemde 'thumbnails' aangetroffen. Deze kleine foto's waren overgebleven van verwijderd beeldmateriaal.
Tijdens de inhoudelijke behandeling twee weken geleden ontkende de man en haalde hij zijn gezondheidsproblemen aan. Zijn advocaat had om vrijspraak gevraagd voor zijn cliënt , maar daar ging de rechbank dus niet in mee.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.